Staycation: the Yays Amsterdam crane apartment & omgeving - Travel lifestyle.nl
yays crane apartment
7999
post-template-default,single,single-post,postid-7999,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Staycation: the Yays Amsterdam crane apartment & omgeving

Weinig reistijd, lief voor onze planeet en perfect om je batterij even helemaal op te laden: een staycation in Nederland (of net daar buiten) geeft je het ultieme reisgevoel. Voor mij betekent dat het gevoel van vrijheid, mindful de dag doorbrengen en leven in een lagere versnelling. Maar ook een al bekende stad of plaats met nieuwe ogen bekijken en fijne gems (her)ontdekken. Wat een staycation voor mij extra leuk maakt, is het uitzoeken van een bijzondere locatie. Een tiny house, op een boerderij, op het water of een strandhuisje bijvoorbeeld. En bijzonder, daar weet Yays in Amsterdam ook wel raad mee. Yays biedt een uniek travel & stay concept waarin de lokale beleving voorop staat. Je verblijft dan ook niet in een hotel, maar in luxe appartementen op een paar mooie locaties in de stad. Bij het inchecken ontvang je een kaart en boekje bomvol unieke en lokale adresjes die je niet in de gemiddelde reisgids tegenkomt. Fijn!

Ondanks dat we vaak in Amsterdam zijn (mijn vriend J. is geboren en opgegroeid in Amsterdam), zagen we de stad met nieuwe ogen en kwamen we toch weer op plekken waar we nog niet eerder geweest waren. In deze blogpost vind je 8 tips voor de leukste belevenissen.


♡ Slapen in een kraan bij the Yays Crane Apartment in Amsterdam

Ooit gedacht aan slapen in een kraan aan het IJ? Ik ook niet. Tot ik een uitnodiging kreeg van Yays om een nachtje door te brengen in hun ‘crane apartment‘ en wat was dat tof! De geel-blauwe kraan uit 1957, gerenoveerd tot een luxe appartement met drie verdiepingen, ligt op het KNSM eiland en geeft een geweldig uitzicht over het IJ. De dag dat we aankwamen was het grijs en buiig, maar het deed geen afbreuk aan het bijzondere uitzicht en die regendruppels op het dak voelden eigenlijk alleen maar knus aan. Zeilbootjes die langzaam voorbij komen varen, het pontje dat heen en weer gaat en de A’dam Lookout in de verte: ik hoefde eigenlijk niet meer naar buiten. En dat zou ook niet eens hoeven, want de kraan is voorzien van alle gemakken: een prima keuken met alle benodigdheden, een woonkamer met bank en tv, een luxe badkamer met groot bad en maar liefst twee slaapkamers. Het is een beetje klauteren op het trappetje naar de bovenste verdieping, maar eenmaal daar word je getrakteerd op een uitzicht waar je U tegen zegt, wow!

De bedden liggen heerlijk en ik ben er nog niet helemaal over uit wat nu leuker is: gaan slapen met alle lichtjes in de verte of wakker worden van het zonnetje dat naar binnen straalt terwijl de eerste bootjes al weer heen en weer varen. Slapen bij the Yays crane apartment vond ik echt een beleving. Mocht je een keertje iets te vieren hebben en groots willen uitpakken, dan is deze plek zeer de moeite waard.

Adres: Surinamekade 34, 1019 BH Amsterdam

♡ Voedsel redden bij Instock

De Czaar Peterstraat is echt een pareltje in Oost waar je unieke winkeltjes en fijne restaurantjes vindt. Helemaal aan het begin zit Instock. Dit restaurant, dat werkt met afgedankt voedsel, is ook een favorietje van me hier in Den Haag. Je kunt er bij alle vestigingen de hele dag terecht voor ontbijt, lunch of diner. Aanrader!

Adres: Czaar Peterstraat 21, 1018 NW Amsterdam

♡ Proeverijtje bij brouwerij ‘t IJ

Bier smaakt meestal het lekkerst bij de bron en dat is voor het bier van brouwerij ‘t IJ niet anders. Geniet van je favoriet (IJwit!) of neem een proeverijtje als je niet kunt kiezen. Op het terras is het prima toeven, ook als het zonnetje iets minder hard schijnt. Voor kleine snacks kan worden gezorgd.

Adres: Funenkade 7, 1018 AL Amsterdam

♡ Terug in Azië bij HappyHappyJoyJoy

Ik kreeg een instant ‘ik-mis-Maleisië-gevoel’ bij het oplopen van het terrein van HappyHappyJoyJoy: tientallen lampions versierden de tuin en deinden rustig mee op het ritme van de wind. Eenmaal binnen is het neon-verlichting en spat de kleur van de muren. Het aantal vegetarische opties vind ik iets te beperkt, maar de soft shell crab bao maakt een hoop goed!

Adres: Oostelijke Handelskade 4, 1019 BM Amsterdam

♡ Pindabazen ontdekken bij de Pindakaaswinkel

Alle pindakaasliefhebbers opgelet! Dit hier is pindakaas-heaven: vrij van palmolie, zoutarm en in verschillende smaken verkrijgbaar. Gelukkig kun je ook online bestellen en zijn er verschillende verkooppunten in Nederland, want de winkel is alleen ‘s middags open van woensdag tot en met zaterdag.

Adres: Czaar Peterstraat 169, 1018 PJ Amsterdam

♡ Nog één seizoen strand bij Roest

Wie ooit in Boedapest geweest is, zal Roest waarschijnlijk vergelijken met een ruin pub. En wat voor één! Voorzien van strand, een giga terras en groovy details is dit een topplek. Helaas is dit het laatste seizoen voor Roest op deze plek en in deze staat in verband met verbouwingen op het terrein. Je kunt er tot het einde van het seizoen nog terecht voor een drankje en hapje, enjoy!

Adres: Jacob Bontiusplaats 1, 1018 LL Amsterdam

♡ Langzaam brunchen bij Helena Primakoff

Een tentje met heel veel liefde voor koffie en fijne brunch-gerechtjes. Dit is slow living op zijn best! Van wentelteefjes met vers fruit tot goed gevulde salades en bijzondere tosti’s met avocado en mango chutney: de kaart is divers en staat vol met bijzonder lekkere gerechten.

Adres: Lijndenstraat 28, 1018 NV Amsterdam

♡ Je cafeïne-fix halen bij Coffee and friends

Deze fijne koffiespot biedt naast heerlijke koffies ook een kleine kaart met huisgemaakte lekkernijen. Kies voor een knus plekje binnen of voor de zon op het terras. Een perfecte plek om je dag te beginnen of even lekker bij te komen.

Adres: Czaar Peterstraat 135I, 1018 PG Amsterdam

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: