Sweet Barça memories - Travel lifestyle.nl
6038
post-template-default,single,single-post,postid-6038,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sweet Barça memories

Het oorverdovende geluid van honderden wieltjes dringt mijn oren binnen. De ochtendzon schijnt in mijn gezicht. Een zee van mensen probeert elkaar in tegengestelde richting te ontwijken, sommige haastend, anderen op hun gemak. Het bruist op het vliegveld van Barcelona. Deze maandagochtend ook weer. En ook al zit ik met mijn lichaam al weer bijna in het vliegtuig naar Nederland; mijn gedachten blijven nog even hier in Barça. Bij mijn lieve stoere zusje die hier al weer bijna een jaar woont. Bij de blauwe lucht. Bij Joan Miro en zijn felgekleurde schilderijen. De chocolade croissant die we op straat aten terwijl we op de bus wachtten.

Onze knikkende knieën bovenaan de Sagrada Familia. En het waanzinnige uitzicht. De kleuren, het licht en de vormen die samen een spektakel vormden aan de binnenkant. En de eeuwige hijskranen aan de buitenkant. Mijn gedachten blijven nog even bij de zon in onze rug. Onze verbrande koontjes. En de sushi die we nu al traditiegetouw bestelden. Het uren slenteren en winkeltjes kijken. Die lachbui op het terras. En tijdens de anderhalf uur durende busrit met die trage buschauffeur. Het uitzicht. De bloemen op straat. Mijn gedachten houd ik nog even hier. En dat stukje van mijn hart? Ook dat blijft weer achter. Bij mijn zusje. Hier in Barcelona.

Barcelona 4

Barcelona 3

Barcelona

Barcelona 18

Barcelona 22

Barcelona 15

Barcelona 14

Barcelona 8

Barcelona 12

Barcelona 6

Barcelona 10

Vorig weekend mocht ik weer een lang weekend naar Barcelona. Eindelijk weer mijn zusje knuffelen en genieten van de warme zon. En ik weet het, ik ben een verwende doos, maar stiekem is het altijd te kort. Het liefst huur ik een auto met lief, zusjelief en andere lieverds en touren we het fijne Spanje wat langer door. Richting Bilbao en de bergen. Of juist dwars door het midden richting Madrid en de grens met Portugal. Of juist naar het Zuiden; eindelijk naar al die pareltjes daar. Een wagentje huren bij bijvoorbeeld Thrifty, tentje achterin, wind door je haar en blik op oneindig.

Zusjelief liet foto’s zien van haar treinreis van Malaga terug naar Barcelona. En wat was het mooi. Dus ja, misschien doen we dat nog wel eens. Die lieverds. Die auto. Dat land. Tot die tijd blijf ik intens dankbaar voor elk moment dat ik mijn zusje kan knuffelen in Barça. De zon in onze rug en onze blik op oneindig. ♡

Barcelona 19

Barcelona 23

Barcelona 16

Barcelona 21

Barcelona 13

Barcelona 11

Barcelona 5

Barcelona 7

Barcelona 9

Barcelona 2

16 Comments

 • Eva - eighty7

  27.02.2015 at 22:24 Reply

  mooi geschreven en wat fijn om weer een paar dagen met je zusje door te brengen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.03.2015 at 17:21 Reply

   Heel lief, dankjewel! Jaa, is zo fijn, wil nu al weer terug haha!

 • Debby

  28.02.2015 at 00:25 Reply

  Wat fijn en mooi geschreven!!! <3 ik heb sinds ik er weg ben gegaan een haat-liefde verhouding met de stad. Maar toch, deze zomer weer. Ik blijf er terugkomen, het is zo'n eindeloos avontuur!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.03.2015 at 17:24 Reply

   Wat ontzettend lieeeef <3 Haha, ik snap wat je bedoelt. Vond de eerste keer niet zo leuk, maar nu mijn zusje er woont en ik de stad op een hele andere manier mee krijg, is het stiekem toch wel heel erg leuk en fijn. Ooh, lekker terug van de zomer! Snap dat de stad een speciaal plekje heeft bij jou :) Blijft bijzonder!

 • Laura

  28.02.2015 at 18:50 Reply

  Wat klinkt dat als een fijn weekend! En toch handig familie leden in het buitenland haha. Zo heb je altijd een leuk adresje waar je even ‘makkelijk & snel’ naar toe kan.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.03.2015 at 17:25 Reply

   Haha jaa was fijn! Al mag ze ook wel weer bij mij om de hoek komen wonen hoor ;-)

 • Andrea

  28.02.2015 at 21:19 Reply

  Wat een heerlijke foto’s. Ik krijg nog meer zin in mijn tripje naar Barcelona!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.03.2015 at 17:26 Reply

   Thanks chick en wat leuk dat je naar Barcelona gaat! Wanneer ga je? Veel plezier vast!

 • Ester

  01.03.2015 at 20:19 Reply

  Mijn buitenlandse schoolreis in Barcelona klinkt als een eeuwigheid geleden! Klinkt als een fijn weekend met je zusje, jullie hebben goede reisgenen ;-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   02.03.2015 at 13:37 Reply

   Haha jaaa echt he! Jij ook toch ;-)

 • Anouk

  02.03.2015 at 18:56 Reply

  Wat een heerlijk stukje ook weer. Het lijkt me naast dat je in Barcelona bent inderdaad zo fijn je lieve zus weer te zien. Ben benieuwd of je die treinreis ook nog gaat maken met je zus dit jaar ;-). Fijne plaatjes<3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   02.03.2015 at 20:07 Reply

   Lieeef, dankjewel! Haha, ja zou helemaal mooi zijn :)

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  05.03.2015 at 08:03 Reply

  Barcelona is zo mooi, zo hip, zo chill! Je helpt me er aan herinneren dat ik nodig nog een keer terug moet ;)!

 • Annabel

  07.03.2015 at 19:41 Reply

  Was leuk! Stuur jij mij de foto’s anders ouderwets per e-mail? Telefoon is nog steeds dood :(

 • Merel

  08.03.2015 at 15:53 Reply

  Mooie foto’s! Barcelona is zeker heel leuk, wil er graag nog een keertje naar toe.

 • Evelyn | Style Spy

  21.03.2015 at 17:05 Reply

  Wat zou dat mooi zijn he, lekker touren met je zusje. En leuke sfeer foto’s!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.