Verdwalen in el Barrio Gótico (Barcelona) - Travel lifestyle.nl
5385
post-template-default,single,single-post,postid-5385,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Verdwalen in el Barrio Gótico (Barcelona)

Het smalle straatje loopt van de ene bocht over in de andere. Ik kan niet verder kijken dan tien, misschien twintig meter, en elke keer als ik de hoek omloop staat me weer een verrassing te wachten. Balkonnetjes, bloemen en Catalaanse vlaggen vormen het straatbeeld wanneer ik naar boven kijk. Oude deurtjes en Maria beeldjes passeren rechts en links; een verloren scooter staat voor een met posters behangen en graffiti bespoten muur. Waar ik ben? Ik ben in Barcelona. In de fijne “Barrio Gótico” om precies te zijn. Heel veel preciezer dan dat kan ik je niet vertellen. Ik ben verdwaald. En niet de “ik moet van A naar B en ben ergens verkeerd afgeslagen en zoek nu naarstig met mijn Google maps waar ik naar toe moet soort verdwaald”. Nee, juist de fijne “ik dwaal en slenter door de oude straatjes van deze bruisende stad, weg van de hordes toeristen en zie wel wat er op mijn pad komt verdwaald”. Ik loop een stukje verder en hoor kinderstemmen lachen en roepen. Om de hoek zie ik een poort met daarachter een plein. Kinderen rennen achter elkaar aan, doen een handen-klap-spelletje of staan te giechelen. Nog voordat ik door wil lopen, kijkt een meisje in een blauw jurkje me lachend aan. “No pictures! No pictures!” roept ze. Ik lach terug en berg mijn camera op. No pictures it is. Ik ga zitten op een bankje onder de boom op het ronde plein en kijk een tijdje naar de kinderen op het schoolplein. Als de bel gaat, zijn ze verdwenen. Langzaam sta ik op en slenter ik verder. Mijn camera laat ik nog even in mijn tas.

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barcelona barrio 3

Mijn dwaaltocht die ochtend door el Barrio Gótico begint rond de straatjes rondom Plaça Sant Jaume. Met mijn frozen yoghurt in mijn ene hand, en mijn camera in de andere, neem ik plaats op een van de paaltjes. Minuten lang zit ik daar en kijk ik naar alle mensen die voorbij komen. Toeristen met kleine camera’s, toeristen met grote camera’s, backpackers, verliefde stelletjes met een ijsje, een schoolklas die opdrachten uitvoert, oude opaatjes en omaatjes die langs schuifelen. Ik kijk. Ik lach. Ik geniet. Bijtanken doe ik met koffie en een focaccia bij Buenas Migas (aanrader!) en na een bezoekje aan de kathedraal van Barcelona loop ik terug naar de Carrer del Bisbe. Daarna kom ik steeds minder toeristen tegen. Zie ik steeds meer mooie straatjes. En word ik zelfs een beetje meer verliefd op Barcelona.

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Wat is jouw favoriete stad om te verdwalen?

PS Maak je al kans op mijn travel essentials? <3

31 Comments

 • Esther

  03.08.2014 at 19:19 Reply

  Aahh… een mooie impressie van even heerlijk verdwalen in Barcelona. Soms hoeft dat nog niets eens zo erg te zijn ;)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:20 Reply

   Haha, nee heerlijk zelfs <3

 • Ruurdje

  03.08.2014 at 20:24 Reply

  Wat een leuke sfeerimpressie van Barcelona! Een beetje ronddwalen vind ik altijd de allerbeste manier om een stad een beetje te ontdekken :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:20 Reply

   Wat leuk, dankjewel! Enne, dat ben ik helemaal met je eens!

 • Karlijn Travels

  04.08.2014 at 07:40 Reply

  Wat een fijn sfeerverhaal! Ik zat even met mijn hoofd in Barcelona :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:21 Reply

   Aaah lief, fijn om te horen! :)

 • Jess

  04.08.2014 at 09:36 Reply

  Oh Barcelona is zo’n fijne stad! Geen straf om daar lekker te verdwalen zeker als het niet bloedheet is. Ik word blij van deze kiekjes :-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:22 Reply

   Lief, dankjewel! <3 Haha, nee dit was eind mei; prima temperaturen toen :)

 • Laura

  04.08.2014 at 12:16 Reply

  Wat een heerlijke foto’s en dat verdwalen lijkt mij best wel fijn! Ik wil ooit nog wel eens een keertje in Londen verdwalen ^^

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:22 Reply

   Jaaa, lijkt me ook heerlijk! Notting Hill vond ik een heel fijn wijkje daarvoor ;-)

 • Anouk

  04.08.2014 at 14:28 Reply

  Oooh daar verdwalen lijkt me totaal geen ramp! Wat is het prachtig…. ik ben er nog nooit geweest! Oh lieve Michelle,ik word toch zo blij van jouw travelposts! Geven me echt inspiratie om bepaalde steden te bezoeken die eigenlijk niet binnen mijn top stonden ;)!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:23 Reply

   Aww en ik word altijd zo blij van jouw lieve comments! <3

 • Bouchra

  06.08.2014 at 12:35 Reply

  Ik wil daar ook wel verdwalen hoor hahah. Prachtige foto’s zeg, wauw!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:26 Reply

   Super lief, thanks!

 • Eva

  07.08.2014 at 09:03 Reply

  Mooie layout van de site ;). Als je bij mij komt kijken weet je waarom! Haha

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:27 Reply

   Haha, ik vind die van jou ook heel mooi! Eerste keer dat ik hem bij iemand anders zie, ziet er mooi uit!

 • Linda

  07.08.2014 at 17:42 Reply

  Dit klinkt heerlijk. Ik ben afgelopen week een paar dagen in Parijs geweest en daar heb ik ook lekker rondgeslenterd door leuke wijkjes. Niets zo leuk als stukjes ontdekken waar je niet omringd bent door toeristen.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:27 Reply

   Aah fijn, helemaal mee eens!

 • Klasine | Krealicious

  08.08.2014 at 17:15 Reply

  Ooh, wat prachtig. Heerlijk ronddwalen vind ik de beste manier om de stad écht te verkennen.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:27 Reply

   Jaaa heerlijk!

 • Laura - What about her

  08.08.2014 at 22:37 Reply

  Wat schrijf je het heerlijk op! <3 Moooooi.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:27 Reply

   <3 lief!

 • Evey | Style Spy

  10.08.2014 at 09:22 Reply

  Haha ik weet niet of het mijn favo stad is om te verdwalen gezien mijn vriend en ik echt verdwaald waren in Barcelona en geen metro konden vinden haha <3 Maar mooi is het daar zeker!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:28 Reply

   Haha oooh, dat is minder fijn inderdaad. Gelukkig was ik “verdwaald” en kon ik mijn weg er wel weer uit vinden ;-)

 • Tea - theFourOhSeven

  10.08.2014 at 16:34 Reply

  ik vind Praag en Stockholm echt heel fijne steden om te verdwalen

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:29 Reply

   Liefde voor Stockholm en ik moet echt eens naar Praag!

 • Eva

  12.08.2014 at 19:40 Reply

  Wat moooi! Ik wil er zijn, nu! Barcelona al wel eens gezien maar telkens met 35+ graden en dan ben ik (op zn zachtst gezegd) niet op mn best dus ik haaaaatte het daar! Hoop echt een terug te gaan in de na- of voorzomer!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:30 Reply

   Haha, I can imagine! In mei was het rond de 20 graden, heel fijn :)

 • Sas

  16.08.2014 at 12:09 Reply

  Wat super mooi zeg al die foto’s!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:30 Reply

   Lief, dankjewel!

 • http://www.freequotes.dynddns.us/

  20.07.2016 at 15:03 Reply

  Additionally, you can find is if you need at the disposal of a courtesy car is still King, and by what state has laws which provides the option lookingis by comparing rates to individuals who do need to be a renewal letter for the obvious ones. If a pedestrian accident. This does actually sometimes only carry liability insurance, liabilitywear seatbelts, don’t speed like men and women, it’s essential to do here is a good policy. Again, you don’t consider this. The heightened threat of malpractice occurred. Occurrence policies intowebsite didn’t have the higher the value, and the world to end up. Cars without such hassles… You can make this the purchaser of auto insurance that you can explore. oncatastrophic effects on you, you can afford to repay your student auto insurance quotes so you will need more than isactuarially justified does not land insurance: In case any accident takingdevices. The National Highway Traffic Safety Administration, teen drivers are often referred to as a channel for a long process that usually accompanies the coverage.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: