Zweeds Lapland: Must do! - Travel lifestyle.nl
319
post-template-default,single,single-post,postid-319,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Zweeds Lapland: Must do!

Er zijn van die momenten die je je hele leven bij zullen blijven. Zo stond ik ‘s nachts in the middle of nowhere in een dik pak sneeuw en min 25 graden in mijn eentje naar een gigantische sterrenhemel te kijken waar groene strepen door heen schitterden. Ik voelde me nog nooit zo klein en groot tegelijk. Wat een magisch gezicht. Als het niet zo koud was geweest, was ik daar nog uren blijven staan. Waar ik was? Ik was in Lapland, in het Zweedse deel van Lapland om precies te zijn, op een paar kilometer van Kiruna, de meest Noordelijke stad van Zweden.

Een bijzondere ontmoeting met een Sami en zijn rendier. Hem helpen met het bouwen van een hek rond zijn terrein. En het voeden van zijn rendieren (en er eentje kwijtraken en hem daarna helpen terugvinden, oh my).  Maar ook ijshotels in aanbouw, een husky safari waar ik nog steeds intens gelukkig van word, heel veel rendieren, met een wiebelend rubberbootje over een ijsrivier varen, heel veel sneeuw, slechts twee uurtjes daglicht, rode knäckebröd huisjes met besneeuwde daken en tuinen.

En natuurlijk sleetje rijden, snow angels maken, sneeuwscooters, een sauna in en uit en met je bikini de sneeuw in, hout hakken en je eigen vuur aanmaken, bevroren cola in je tas, overnachten in een hutje zonder elektriciteit, groene strepen van het Noorderlicht, duizenden sterren aan een heldere hemel en herinneringen voor a lifetime. Lapland in de winter is een absolute must see en must do!

Vanaf Stockholm zit je binnen zeventien uur met de nachttrein in Kiruna. Vanuit daar kun je een husky safari boeken waarbij je overnacht in hutjes in de wildernis, zonder elektriciteit en zonder stromend water; back to basics in de sneeuw dus. Enjoy!

 

Tags:
,

6 Comments

 • carmnjg

  12.04.2012 at 14:07 Reply

  Beautiful pics Michelle!i missed that trip in my times over sweden, but i keep in mind to do it when i can because i love the white landscapes!!it seems so magic…^^

  • Michelle The World is a Book

   12.04.2012 at 21:17 Reply

   Thanks Carmen! So nice to hear from you :) Hope you’re doing great! I really like your blog, so I put a link on my “Blogs I ♥” page, hope you don’t mind :) Keep in touch!

   • carmnjg

    12.04.2012 at 21:20 Reply

    of course not!i appreciate it, thanks beauty!

 • Pingback:Tien toffe steden in Zweden « The World Is A Book

  10.05.2012 at 20:14 Reply

  […] De meest Noordelijke stad van Zweden en een ideale uitvalsbasis voor een trip door Lapland. […]

 • Pingback:My ABC: H is van Husky Safari | The World Is A Book

  01.09.2012 at 22:45 Reply

  […] hele tijd geleden schreef ik over hoe geweldig Lapland in de winter is (Gemist? Kijk dan snel hier!). Een absoluut hoogtepunt is toch wel een sledetocht maken met husky’s; wat een geweldige […]

 • EDGYMIX (@EDGYMIX)

  02.09.2012 at 03:05 Reply

  Beautiful photos!!! I would love to go someday:)

  EDGYMIX-TRAVEL FOR FASHION

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: